Coen (allyouhavetodo) wrote,
Coen
allyouhavetodo

C'est fini

Toen ik nog maar net zestien was begon ik dit livejournal. Voornamelijk omdat Noortje en Eric er een hadden, toen moest ik er opeens ook een. Volgens mij wilde ik voornamelijk veel aandacht omdat ik zielig en homo was. Vrij hilarisch, eigenlijk. Ik had zelfs al een msn-space als weblog, dit lj is door de jaren heen dan ook waardeloos gebleken.
Maar goed, het was er wel, en het is een fascinerend archief geworden van puberale verhalen van iemand die graag een groots en meeslepend leven zou willen hebben.
Natuurlijk is dit nog maar enkele jaren geleden. Met het oog, echter, op de dag dat ik twintig word (nog maar vijf maanden!) gedraag ik me als een oude knar die reflecteert op zijn leven. Om nu te zeggen dat ik volwassener geworden ben, dat zou tezeer cliché zijn. Maar ik durf wel met zekerheid te zeggen dat het psychische verschil tussen zestien en negentien vrij tot zeer groot is. Bij de meeste mensen, dan, gok ik zo.

De middelbare school met al zijn kwellingen en heerlijkheden lijkt alweer een vorig leven. Ik mis vriendschappen uit die tijd, de ondernemingen, de solidariteit, de vertrouwelijkheid. Dat ontbreekt bij mijn Utrechtse vrienden. De Erics, Maryse's en Jedidja's zijn verdwenen, een weliswaar zeer waardevol eens-in-de-zoveel-maanden-contact geworden. Maar ach, zo gaat het leven, zegt men.

Daarentegen is wonen in Utrecht over het algemeen een ontzettend bizarre en briljante ervaring. Mijn kamer is niet groot, maar wel aangenaam en rustig. Een Coenigere ruimte was er nog niet in dit universum. Nu nog een fiets, een baantje en betere cijfers, dan is het plaatje compleet.

Welnu! Op dit lj zal het vanaf nu waarschijnlijk zeer stil blijven. Vaarwel:) 
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments